Vi har diskuteret Israel/Palæstina konflikten i en evighed. Vi har vores faste holdninger og vendinger. På Politilen har Marcus Rubin og Anders Jerichow skrevet to artikler, med de holdninger og vendinger, de plejer at skrive.

Vågn op allesammen. Allesammen.

Den plan Trump har lavet er væsensforskellig og har ændret den måde du skal tænke konflikten på.

§ I gamle dage kunne palæstinenserne sige nej til fred, og ingenting ville ændre sig.

§ I dag betyder et nej fra palæstinenserne ingenting. Planen kan gennemføres uden palæstinensernes accept. Og specifikt om fire år.

§ I gamle dage var der behov for palæstinenserne accept før fredsprocessen kunne fortsætte.

§ I dag kan palæstinensernes holdning ignoreres. Og værre for palæstinenserne er, at Trumps plan har fået opbakning fra Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Saudi Arabien og en række andre lande inklusiv Australien.

§ I gamle dage betød tidens gang ikke noget for palæstinensernes drømme om en selvstændig stat på næsten hele Vestbredden og Gaza.

§ I dag er tiden på Israels side. For hver uge, måned og år hvor palæstinenserne siger nej, får Israel større og større mulighed for at implementere planen.

Politikens Rubin og Jerichow tror at man kan kritisere planen for at være til Israels fordel. Det er irrelevant. Planen giver Israel meget mere end jeg kunne drømme om. Og Politiken kan hoppe og springe, det gør ingen forskel. Palæstinensernes holdning til planen gør ingen forskel. Den bliver implementeret over deres hoveder.

Det eneste palæstinenserne kan gøre, er at forhandle. Læg våbnene rejs til Washington og forsøg at få en løsning, der ligner tidligere tiders fredsforslag.

Her kan du læse Jerichows artikel… men den er totalt irrelevant, han har ikke forstået, at tingene har ændret sig:

https://politiken.dk/udland/art7628255/Trumps-plan-er-Netanyahus-drøm-men-den-ligner-et-palæstinensisk-mareridt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *