Jeg er zionist. 

Det er ikke alle, der ved, hvad en zionist er for noget, men de fleste der kender til zionisme, tror det er nogle onde mennesker. 

Der er steder i Danmark hvor jeg ville blive råbt af eller det der er værre, hvis jeg sagde højt, at jeg er en zionist. Der findes nogle ret frygtelige fordomme om zionister.

Især blandt venstrefløjen og blandt arabere og muslimer er der forestillinger om, at zionister er forfærdelige mennesker.

Jeg er hverken frygtelig eller forfærdelig. Jeg er zionist. Og det betyder at jeg holder meget af Israel. 

Zionismen er en jødisk bevægelse, der startede omkring 1890. 

På grund af den lange historie med antisemitisme, jødehad og jødeforfølgelse i Europa, Rusland og den arabiske verden ønskede zionisterne at skabe et land, hvor politiet og militæret ikke vendte det blive øje til, når jøder blev forfulgt. 

Zionisterne ønskede at jøderne havde deres egen stat, hvor alle jøder var velkomne lige meget hvor i verden de kom fra. Det land er Israel.

Zionismen er drømmen om et Israel. Kampen for at jøderne kunne forsvare sig selv mod verdens jødehad.

Som zionist er jeg ikke mindre dansk. Danmark er mit land, og der findes ikke noget bedre. Og som zionist betyder det heller ikke, at jeg er ligeglad med Israels arabisk naboer og palæstinenserne. 

Jeg bryder mig ikke om, at der er krig og konflikt mellem Israel og palæstinenserne. Jeg bryder mig ikke om, at palæstinenserne er omringet af israelske soldater på Vestbredden. Jeg ønsker en fremtid hvor både palæstinensiske og israelske børn vokser op uden krig uden terror og uden besættelse.

Det er en fremtid, der er mulig, hvis israelere og palæstinensere sætter sig ned og snakker sammen og finder en fredelige løsning.

I mellemtiden er det vigtigt for mig, at få aflivet nogle myter om os der holder meget af Israel. Man behøver ikke være jøde for at være zionist, men langt de fleste jøder i verden holder meget af Israel og kalder sig zionister.

Os der er zionister ønsker det bedste for både palæstinensere og israelere. Vi ønsker en fred. Og hvis du mener at Israel gerne må eksistere, ja så er du og zionist i mine øjne.

Jonatan Møller Sousa
Daglig leder af Forum for Dialog om Israel

Comments

  1. Det er almen anerkendt at zionismen startede med theodor herzl’s das judenstadt. Bogen og bevægelse er langt ældre end 1890. Zionismen er opbygget som en etno ekstremist organisation som ingen moralske skrubler har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *